Mák blog | Életmód és napi ügyek
Autómentés Budapesten: amire figyeljünk, ha autómentőt kell hívnunk

Autómentés Budapesten: amire figyeljünk, ha autómentőt kell hívnunk

👤Németh Andrea 🕔2014. 12. 14

Amikor az embernek út közben leáll az autója, netán összetöri, vagy neki törik össze, az már igen csak megemeli a vérnyomást. Ám ez, amikor közlekedünk az utakon, bármikor megtörténhet és ilyenkor a legfontosabb, hogy a körülményekhez képest a legjobban kijöjjünk a dologból. Ezt, mint oly sokszor az életben, most is körültekintéssel érhetjük el.

Budapesti autómentő szolgálatok

Nagyon nem mindegy, hogy melyik céget hívjuk fel azok közül, akik vállalnak autómentést Budapesten. Az egyik szempont a kiszállási idő. Gondolom senki sem szeret lerobbant autója mellett vesztegelni, a legtöbb autómentő cég egy órás kiszállást vállal. Az árak tekintetében a megtett kilóméterek képezik a számítási alapot, ezt azonban oda-vissza úttal kell kalkulálni. A bonyolultabb mentésekhez darus trélerre is szükség lehet, így a hagyományos autómentő nem biztos, hogy elég, a nagyobb autó azonban magasabb útdíjjal így nagyobb költséggel is jár. Ha egy megbízható autómentő céget keres Budapesten, kattintson ide.

És akkor hívjuk az autómentőt:

Nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni a döntést, hogy akkor kapkodjunk, amikor megtörténik a baj. Érdemes az események elébe menni és még azelőtt tájékozódni a szolgáltatásokról, árakról, hogy beütne a krach, így máris sokkal nyugodtabban viseljük a balszerencsénket. Persze nincsenek illúzióink, az emberek nagyon nagy többsége akkor cselekszik csak, amikor már megtörtént a baj. Nekik van egy jó hírünk, manapság a mobilkommunikáció világában még ilyenkor is van idő és lehetőség arra, hogy gyorsan fellapozunk az interneten néhány autómentéssel foglalkozó céget.

Autómentés, autószállítás:

Budapesten és környékén számtalan autómentéssel és szállítással foglalkozó céget találunk ezért a kínálat szűkösségétől nem kell tartanunk.

Ami el tud romlani az el is romlik, tartja a nagyon bölcs mondás. Ezt a nagyon egyszerű törvényszerűséget naponta több 1000 ember átéli és ezen személyek közül egy sem gondol arra reggel, hogy ő alatta meg fog állni az autó és a sárga angyalt fogja tárcsázni. Pedig az autómentő ilyenkor szó szerint aranyat ér és a jobbak már 30-60 perc alatt a helyszínre érnek. Sőt, néha kisebb műszaki problémákat, meghibásodásokat ott helyben orvosolni tud a szakképzett kolléga. Amennyiben ez nem lehetséges, elszállítják a leállt, indulni nem akaró, lerobbant, működésképtelenné vált autónkat, ráadásul nekünk is szorítanak helyet, akkor is, ha egyedül vagyunk, de akkor is, ha épp a nagyit voltunk meglátogatni a teljes családdal. A legtöbb autómentő külön kérésre, gyermeküléssel felszerelkezve érkezik a helyszínre.

Mire figyeljen, amikor kiválasztja az autómentőt?

Az autómentés, autószállítás piacán hatalmas a verseny, ezért ezt használjuk ki. Szánjunk rá szűk fél órát, hogy összehasonlítsuk néhány cég szolgáltatásait és összevessük az áraikat. Nem viccelünk, a számla végösszegében hatalmas eltérések lehetnek, ha nem vagyunk elég körültekintőek. Nagy általánosságban elmondható, hogy ha a lent felsorolt négy tényezőt figyelembe vesszük, akkor nagy baj már nem érhet minket.

Ezeket vegyünk figyelembe:

  • a referenciákra
  • szakértelemre, tapasztalatra
  • a kiérkezésre megadott idősávra
  • természetesen az árra, de mindig az első három függvényében, mert sokszor az olcsóbb a drága

Kívánjuk, hogy önnek ne legyen szüksége autómentésre, autószállításra a közeljövőben, azonban ha az élet úgy hozná, hogy nem kerülheti el, akkor a fenti szempontok alapján biztosan meg fogja találni a tökéletes megoldást, hogy nem csak ön és családja, hanem az autója is épségben hazaérjen. Balesetmentes közlekedést kívánunk!