Mák blog | Életmód és napi ügyek
Megfelelő ajándék egy Real Madrid drukkernek

Megfelelő ajándék egy Real Madrid drukkernek

👤Németh Andrea 🕔2015. 07. 13

A Real Madrid csapata, vagy ahogy az újságokban sokszor említik őket, a Galaktikusok, sokak kedvence. Amikor egy közeli ismerősünk szülinapja lesz és tudjuk róla, hogy foci rajongó és a Királyi Gárda a kedvenc csapata, akkor óhatatlanul is felmerül az ötlet, hogy a Real Madrid ajándéktárgyak közül válasszunk neki egyet.

Széles a kínálat a Real Madrid termékek palettáján

Az egyik öreg klasszikus, a bögre. Rengeteg féle-fajta verzióban árulják. Tipikusan a csapat színeivel készült felirat, a stadion vagy a címer található a bögre oldalán. A címerben egyébként nemrégiben volt egy változás, ugyanis a klub új szponzora, Abu Dhabi Nemzeti Bankja feltételként kérte, hogy a címerben lévő keresztet a klub távolítsa el, tekintettel a muszlim vallású kártyatulajdonosokra.

A másik nagy kedvenc a sál, ami gyakorlatilag minden valamirevaló meccsre induló szurkoló ruhatárának elengedhetetlen kelléke. Nyakban lógva hordják, de nem ritka, hogy a himnusz alatt a fejek fölé tartva tisztelegnek kedvenceiknek drukkolóik. A csapat színeire nyomtatott nyakbavalón általában a címer, a Real Madrid felirat, valamint az aktuális szponzor neve található (aki egyébként jelenleg az Adidas). Egyébként a csapat meze is az Adidas terméke, míg hazai pályán fehér, addig idegenben a legtöbbször teljesen fekete szokott lenni.

Azoknak, akik otthonukban is szeretnék kedvencük ajándéktárgyait maguk mellett tudni, ideális választás lehet egy ágynemű vagy törülköző. Az erre szakosodott webáruházakban kedvünkre válogathatunk a Real Madrid cuccok közül. Leginkább fiataloknak lehet ez ideális születésnapi ajándék, hiszen egyfelől használati tárgyak, másfelől nagy felületükön sok esetben kedvenc játékosaik arcképe is helyet kap.

Sztár játékosok és ajándéktárgyak

Vannak olyan csapatok, mint pl. az FC Barcelona, akik az utánpótlás nevelésükre alapoznak. Jelentős megfigyelő hálózatot építenek ki, hogy a leendő nagy tehetségek még időben hozzájuk kerüljenek, őket saját játékstílusukra formálhassák, hogy mire a felnőtt csapatba kerülnek, képesek legyenek a maximumot kihozni magukból. Ennek érdekében nem ritka, hogy az akadémiára kerülő ifjoncokat akár teljes családjukkal együtt költöztetik Barcelonába. A befektetés persze sokszor így is busásan megtérül, mert nem ritka, hogy olyan nevek kerülnek ki az akadémiáról, mint Messi, Xavi vagy Iniesta.

A Real Madrid filozófiája ettől sok esetben lényeges eltérő. A Királyi Gárda pénzt nem sajnálva előszeretettel igazol befutott, már sztár játékosokat. Volt olyan szezon, amikor keretükben három volt aranylabdás játékos is helyet kapott. Egy-egy nagy név igazolása igaz sok pénzt emészt fel, de az ajándéktárgyak értékesítésekor jelentős hasznot is hozhat. Amikor annak idején David Backem a csapathoz igazolt, rengeteg a nevével, vagy arcképével díszelgő bögrét, törülközőt, ágyneműt vagy egyéb ajándékot adtak el, nem beszélve arról, hogy a meccsenkénti nézőszámra is bizonyosan jó hatással van a sztárok jelenléte.

Azon persze lehet vitatkozni, hogy a csapatjátéknak jót tesz-e, hogyha egyidejűleg túl sok világklasszis, egyéni vezéregyéniség is a pályán van. Az mindenesetre biztos, hogy egy ilyen keret hatékony irányításához, a megfelelő edző kiválasztása okozhatja a legnagyobb fejtörést a klubtulajdonosok számára.