Mák blog | Életmód és napi ügyek
Szülinapi ajándék beszerzése egy focirajongónak

Szülinapi ajándék beszerzése egy focirajongónak

👤Németh Andrea 🕔2014. 10. 15

Az ember azt gondolná, hogy ha a pasija rajong a fociért, egyszerű a dolga, ha szülinapi ajándékkal kell meglepnie élete párját. Aztán ha egy kicsit körülnézünk, kiderül, hogy ez nem is olyan egyszerű feladat.

Hogyan szerezzük be a legjobb focis születésnapi ajándékot?

A legjobb szülinapi ajándékokra szinte mindig interneten bukkantam, ezért már jó előre el kezdtem keresgélni futball webshopokat, ahol a legextrémebb focis ajándék ötletekkel találkozik az ember, a legextrémebb árakon. A választék óriási, a képkereten át a lábtörlőig, a szendvicsdoboztól a kedvenc focista figurájáig válogathatunk a foci webáruházak ajándéktárgyai között. Persze, azt, hogy megéri-e ezekre ezreket vagy tízezreket költeni, ki-ki döntse el maga. Vannak viszonylag olcsón aranyos kütyük, amire egy nő felsóhajt, gondolván, hogy nem kell tovább kutatni, mert édes, Juventusos – ami előny, ha a megajándékozott a Juventus csapatáért rajong – , és még megfizethető is. Az, hogy a kiválasztott macis kulcstartót valószínűleg a férfi erőltetett mosollyal fogadja majd, és valahol a cipős szekrény mögött végzi, már más kérdés. Előfordult már, hogy olyan ajándékot vettem, aminek bár én nagyon örültem, mert kedvenc kis csapatának logójával volt ellátva, mégis egy poros szekrény aljában végezte. Gondoltam hasznos és inspiráló lesz egy konyhai kötény csak rajongóknak. Tévedni emberi dolog…

Ha nem szeretünk olcsó, de haszontalan holmit ajándékozni, a football fan shopok kínálatából előhalászhatunk drágább, de hasznos focis ajándéktárgyakat is, mint például az ágynemű, ami sohasem felesleges, csak úgy, mint az újabb pár zokni, csak éppen nem árt előtte puhatolózni, választottunk mennyire szeretné egy Bayern Münchenes párnán álomra hajtani a fejét. Gyereknek egyébként véleményem szerint kitűnő ajándék, csakúgy, mint a focis szendvicsdoboz.

Focirajongó és még...

Ha kedvesünknek intravénásan van bekötve az internet, és csak akkor mozdul el a számítógép elől, ha vacsoraidőben van meccs, meglephetjük egy mintás egérrel vagy egérpaddal, amibe akár képet is tehetünk.

Lakásra gyűjtőknek ideális lehet a focicipő alakú kerámia persely, de cukorfüggőknek az utántölthető cukorka adagoló is ajánlható, persze szigorúan a kedvenc csapat színeiben.

A születésnap extra figyelmet igényel

Itt azonban felhívnám a figyelmet, hogy észnél kell lenni, mert attól, hogy egy csapat nevét sokszor halljuk kedvesünktől, még nem feltétlenül azt jelenti, hogy rajongó. Gyanús lehet, ha szitokszavak közé ékeli, hogy példát ne említsek. Persze lehet, hogy csak elégedetlen a teljesítményükkel.

Egyszerűbb a dolgunk, ha valaki a nagy csapatokért rajong, mert bőven van kínálat Real Madridos, AC Milanos vagy Barcelonás ajándékokból, de ember legyen a talpán, aki sok Valenciás ajándéktárgyat felkutat.

Komolyabb ajándékot is adhatunk

Nyerő ötlet lehet, ha a kedvenc csapat mezét szerezzük be, amit ha máshol nem, de a haverokkal sörözéssel egybekötött focinézéshez felvehet.

Aki megengedheti magának és párjának, garantáltan nagy örömet szerez egy Bajnokok Ligája meccsre történő kiutaztatással, szállással együtt, kb. 1000 euróért, amit akár webshopos ajánlatban lefoglalhatunk, vagy kis utánajárással magunk is megszervezhetünk.

Mégis azt gondolom, hogy a lehető legjobb szülinapi ajándék, ha olyan meglepetést találunk ki, amivel kimutathatjuk figyelmességünket, és nem költünk rá vagyonokat, de párunk mégis érzi a törődést. Akár a kedvenc focimeccsére is elkísérhetjük, és ha már ott vagyunk, és még élvezni is próbáljuk, ahelyett, hogy morgunk, mert lemaradunk a kedvenc filmsorozatunkról vagy épp vásárlással szívesebben töltenénk az időt, nagy örömet szerezhetünk.