Mák blog | Életmód és napi ügyek
Versek, humoros üzenetek születésnapra

Versek, humoros üzenetek születésnapra

👤Németh Andrea 🕔2014. 08. 05

Az év egyik legjobban várt eseményén, a születésnapon adjunk szerettünknek egy kedves, személyes, lényegre törő ajándékot: egy általunk írt verset, köszöntőt, üzenetet.

De milyen születésnapi köszöntő verssel kedveskedjünk?

Ha csak egy ünnepet szeretnénk igazán nagy dobra verni az évben, akkor az mindenképpen a születésnapunk legyen! Ki ne örülne szívből egy halom ajándéknak, a szeretteink jókívánságainak vagy egy meglepetés összejövetelnek. Bármelyik ajándékötlet mellett döntünk is, néhány kedves szó akár szóban, akár írásban barátainktól, családtagjainkról – mindennél többet fog jelenteni. Ezek a kis üzenetek azok, amelyek leginkább megmaradnak az utókor számára és később, amikor elővesszük őket, kedves emlékeket idéznek bennünk fel.

Bizony adni és kapni egyaránt jó, azonban az utóbbi esetben egyértelműen könnyebb helyzetben vagyunk. Ha a mi feladatunk kitalálni, vajon milyen köszöntőnek, üzenetnek örülne a születésnapos, az már egy fokkal nehezebb, de persze korántsem lehetetlen, sőt ez egy izgalmas, mókás, megoldásra váró szituáció.

Családtagoknak – egyszerre vicces és megható

Megannyi típusú köszöntőkártya közül válogathatunk, elég ha egy szupermarket képeslap-állományát megvizsgáljuk, külön kategorizálva találunk családtagjainknak, barátainknak, párunknak, kisgyerekeknek, szóló képeslapokat. És mindez csak a születésnap blokk alatt található – az esküvői, keresztelői, stb. fajtájú lapokat még nem is vettük számba…

Ha anyukánknak, apukánknak, testvérünknek, unokatestvérünknek szánunk egy kedves, személyre szóló köszöntőt, mindenképp vegyünk figyelembe pár szempontot. Hogy melyik korcsoportba tartozik – hogy a lap milyen jellegű legyen, esetleg élénk és mintás, vagy komolyabb, egyszínű. Azt, hogy milyen az érdeklődési köre – például ha egy kisfiú vagy kislány rajong az kutyákért, vehetünk állatosat, vagy ha a nagymamánk arról híres, hogy ő készíti az utca legfinomabb pitéjét, akkor egy sütemény mintásat vagy valamilyen ehhez hasonlót -, és végül, de nem utolsó sorban a célszemély életkorát, bár ez nem minden üdvözlőlapon szerepel, de akár mi magunk is ráírhatjuk utólag. Hogy milyen üzenet kerüljön belülre, azt kitalálhatjuk mi magunk vagy kereshetünk szövegeket az interneten.

Lepjük meg párunkat valami különlegessel!

Merőben más feladat előtt állunk, ha a párunknak keressük a megfelelő üdvözlőlapot. Szerelmes születésnapi köszöntőktől hemzseg az online világ, elég beírjuk a keresőprogramba és számtalan találatot kapunk. Ha egy kicsit személyesebbé szeretnénk tenni, és fokozni szeretnénk a hatást, ne habozzunk, írjunk magunk egy verset! Ne rettentsen vissza az, hogy nem vagyunk született költők, valószínű, hogy nem lesz tökéletes a művünk költészeti szempontból – ajándékként viszont annál inkább. Fordított esetben mi talán nem annak örülnénk a legjobban, ha szerelmünk egy hasonló, saját gyártású ajándékkal lepne meg bennünket? Szinte biztos, hogy igen.

Kicsit egyszerűbb, kicsit kevésbé személyes: az sms-küldés

A születésnapi sms is egy formája a felköszöntésnek, de ha tehetjük, ezt a lehetőséget alkalmazzuk a távolabbi ismerőseink esetében, azokra, akikkel ritkábban találkozunk, és feltehetőleg a szülinapi bulijukra sem kapunk meghívást. Persze válogathatunk humoros, vicces, jópofa előre kitalált smsek közül, amelyek biztos jókedvre derítik a címzettjüket, ám egy nem elektronikus, esetleg kézzel írt, közvetlenül az ünnepelt kezébe átadott üzenet sokkal maradandóbb, személyesebb tud lenni.