Mák blog | Életmód és napi ügyek
Csőtörés egy kievi parkolóban

Csőtörés egy kijevi parkolóban

👤Németh Andrea 🕔2017. 05. 31

Felrobbant egy vízvezeték és több négyzetméteres lyukat hagyott maga után egy kijevi parkolóban ukrajnában. Az esetet egy térfigyelő kamera rögzítette. A robbanás erejétől a környező házak ablakai több emelet magasan betörtek, és mindent beborított a sáros víz.

A távhő szolgáltató tesztelte a vezetékeket, számítottak rá, hogy valahol robbanni fog, szerencsére nem sérült meg senki.

Csőtörés zavarta meg az idilli képet

Szikrázó napsütés, békésen sétáló nő. Egyszer csak megmozdul a kuka alatt az aszfalt és kirobban a víz. A kijevi parkoló alatt szétrobbant a vízvezeték, és sáros lével, törmelékkel borította be a környéket. Hat négyzetméternyi lyuk maradt a csőtörés után az utca közepén.

Egy másik térfigyelő kamera rögzítette, ahogy a robbanás után a víz hömpölyögni kezd az utcán.

„Szétrázta a házat, azt hittem összedől, akkora volt a robbanás” – mondta egy helybéli nő.

Akkora ereje volt a szétrobbanó törmeléknek, hogy a környező épületek harmadik emeletéig mindenhol berobbantak az ablakok, de volt olyan ház is, ahol a hatodik emeleti ablakok is betörtek. A sáros lé pedig elárasztotta a lakásokat, és több autó is megrongálódott. A tulajdonosok elkeseredve próbálták a sár alól kipucolni autóikat.

A távhő szolgáltató éppen tesztelte a csöveket, ez volt a robbanás oka. Minden évben megvizsgálják ezeket a régi vezetékeket. Azt mondják, hogy benne van a pakliban, hogy valahol csőtörés miatt szétrobban. Pénzük viszont arra nincs, hogy kicseréljék, így csak tesztelgetnek, és a károsultakkal valahogyan megegyeznek.